Workshops

ONTDEKKEN en VERBINDEN
…door de kracht van verbeelding

Je cliënten laten kennis maken met de theaterateliers van Stichting Levenskunst? Met jouw collega’s een thema uitdiepen op een totaal andere manier? Samen met je lotgenoten onderzoeken welke obstakels er zijn op de weg naar herstel en welke stappen je kunt zetten om verder te komen? Er speelt het een en ander bij jullie in de wijk en jullie willen graag op een creatieve manier in dialoog? Of zoek je naar wegen om de mensen binnen jouw instelling, bedrijf, organisatie, wijk of team in verbinding te brengen met elkaar? Dit zijn zo maar een paar redenen om samen met Stichting Levenskunst een workshop te organiseren!

Tijdens een workshop van Stichting Levenskunst maken de deelnemers kennis met allerlei speloefeningen die uitnodigen tot het delen van de eigen ervaringen en hen de kans geven hun eigen ontdekkingen te doen. Elke workshop is weer anders want de inhoud wordt bepaald door het doel van de betreffende workshop en de deelnemers die er aan meedoen. In nauw overleg met de workshopleider wordt een programma samengesteld dat exact is afgestemd op doel en doelgroep. Elke workshop begint met laagdrempelige spelen waardoor de deelnemers elkaar ontmoeten, ontspannen en loskomen van hun dagelijkse besognes. Elke workshop eindigt met een spel om samen het gebeuren af te ronden. Daartussenin zit de theatrale ontdekkingsreis aan de hand van allerlei oefeningen uit het beeldentheater waarin het doel van de workshop centraal staat. Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen manier en is zelf de bepalende factor voor wat betreft zijn grenzen en diepgang.

U VRAAGT, WIJ DRAAIEN…
De oefeningen van het beeldentheater kunnen ingezet worden in (bijna) alle mogelijke situaties die je maar kunt bedenken en zijn een middel om inzicht te krijgen in een bepaald (gezamenlijk) thema, een situatie, jezelf en de ander. Vanuit dit inzicht kan er samen, al spelend, gezocht worden naar de gewenste situatie en kan men concrete stappen ontdekken en oefenen om een positieve verandering in gang te zetten.
Een workshop van Stichting Levenskunst is altijd een inten-sieve en plezierige ervaring waarin respect en veiligheid voorop staan.

DE WORKSHOPLEIDERS
De workshops worden gegeven door mensen die getraind zijn in de methodiek van het Participatief Theater, van allerlei pluimage en (levens)ervaring. In overleg wordt bepaald welke workshopleider het beste past bij het doel en de doelgroep van de workshop.

DE KOSTEN
Stichting Levenskunst gebruikt haar inkomsten om de wekelijkse theaterateliers toegankelijk te maken voor iedereen, met of zonder dikke portemonnee. Afhankelijk van de vraag en de situatie wordt bepaald wat de kosten zijn van de betreffende workshop.