Eén reactie

 1. Wat een leuke in interessante dialoog bijeenkomst.

  Het begon met een test over je eigen ecologische voetafdruk. Toch even slikken toen bleek dat als iedereen mijn levenstijl zou hebben, we 2,5 keer de aarde nodig hebben!
  Pom pom pom pom, wat te doen dus :-). Goed, was dus een mooie spiegel.
  De opdrachten daarna hadden allen te maken met alert zijn op jezelf, op anderen en je omgeving en waar mogelijk gedrag te veranderen.
  Van Bart mochten we al ski-end een helling afdalen en opspringen bij een steen, bukken bij een tak en meer obstakels zien en er direct adequaat op reageren. Daarna gingen onder leiding van Engelien in een rij tegenover elkaar staan. Na observatie van elkaars kleding draaiden we om en veranderden er iets aan met het idee dat je dat bij elkaar zou opmerken. Het is alleen al grappig om goed te (leren) kijken naar de ander en verbazingwekkend wat er gewoonlijk aan je voorbij gaat. Dat is dus ook goed te gebruken in het dagelijks leven waar best nog het een en ander te verbeteren valt in het kader van duurzaam leven.
  Tenslotte liet Iddo ons iets uitbeelden wat energie koste en vervolgens in vijf stappen omzetten in besparing. Het blijft toch mooi om met lichaamstaal uit te drukken wat je eigenlijk al weet maar misschien onbewust onderdrukt.

  Het was een fijne bijeenkomst, een mooie demonstratie van de methodiek Theatre of the Oppressed: vertel je verhaal door lichaamstaal.

  Dank aan de organisatoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.